X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Čarape

tablično redno

12 Artikal(a)

tablično redno

12 Artikal(a)

Čarape

Čarape

Izbor dobrih čarapa za trčanje nevjerojatno je bitan. Iako se čarape naizgled čine sporednima, osobito neiskusnim trkačima, posljedice loših i neprimjerenih čarapa – bolovi i žuljevi – dugo se pamte.

Dobre čarape održavat će vaše noge suhima i ugodno ih hladiti. Najveća pogreška nošenje je čarapa od 100 % pamuka. Nažalost, pamuk jako dobro upija vlagu, a time i znoj, pa se može dogoditi da većinu puta trčite s vlažnim čarapama. Ne samo da to nije ugodno, nego i pogoduje razvoju žuljeva.

Također je jako bitno odabrati odgovarajuću veličinu čarape. Premale čarape mogu promijeniti biomehaniku trčanja (na gore) i tako smanjiti efikasnost treninga. Bitno je obratiti pozornost i na tenisice u kojima trčite. Na primjer, ako su prilično visoke, onda stopalice možda nisu najpametniji izbor.

Danas su kompresijske čarape sve popularnije. Postoje dokazi da smanjuju ozljede te poboljšavaju prokrvljenost, a samim time i oporavak mišića. S druge strane, nekima su previše neudobne na duge staze.

Za vas u ponudi imamo vrhunske proizvode marki Compress, Nike i Asics. Bilo da tražite „obične“ sportske čarape ili kompresijske čarape, kod nas ćete pronaći što vam je potrebno.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje