X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Majice kratki rukav

tablično redno

1-28 of 39

Stranica:
  1. 1
  2. 2

tablično redno

1-28 of 39

Stranica:
  1. 1
  2. 2

Majice kratki rukav

Majice kratki rukav

Majice kratkih rukava ne treba posebno predstavljati. Sigurni smo da ne postoji osoba koja u životu nije obukla majicu kratkih rukava. Iako su danas možda najpopularnija odjeća, osobito za toplijeg vremena, zanimljivo je da nemaju povijest koja seže tisućljećima.

Naime, majice kratkih rukava razvile su se i potkošulja s rukavima koje su koristili radnici u industriji za vrijeme industrijske revolucije u 19. stoljeću. Ipak, i tada su se nosile ispod uniforme. Prvi koji su imali „čast“ nositi majice kratkih rukava kao jedinu odjeću bili su dječaci, jer su se te majice jako lako prale i brzo sušile, što ih je činilo praktičnima.

Za vrijeme Velike depresije u SAD-u majice su se počele sve više nositi, osobito u polju. Nakon što se pojavila u nekoliko filmova (kao što je Buntovnik bez razloga), u 50'im godinama prošlog stoljeća njihovo nošenje u svakodnevnom životu postalo je uobičajeno. S dolaskom 60'ih i vrlo šarolike kulture koju je to desetljeće iznjedrilo, popularnost tiska na majice naglo je porasla i održala se sve do danas.

Neke od majice tako su prepoznatljive da se s pravom mogu smatrati umjetničkim djelom, ma koliko klišejizirano se činile. Sjetite se – Che Guevara, I Love NY…

Zbog svojih svojstava kratke majice sjajan su odabir za bavljenje tjelesnom aktivnošću. Vrlo su jeftine i alko ih je održavati. Lagane su i prozračne, a pružaju dovoljno zaštite. Teško da postoji bolji gornji dio odjeće ako se bavite trčanjem ili sportom (osim košarke).

Razvoj majica kratkih rukava nije prestao. Uz uobičajeni pamuk, danas sve više na popularnosti dobivaju umjetni materijali s posebnim fokusom na uklanjanje znoja s tijela. Pamuk ima dobra upijajuća svojstva, što nije dobro prilikom povećanog znojenja. Stoga, ako još niste, vrijedi isprobati Nikeove Dri-Fit ili Salomonove Thermo majice. Mogle bi vas ugodno iznenaditi!

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje