X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Sprinterice

tablično redno

4 Artikal(a)

tablično redno

4 Artikal(a)

Sprinterice

Sprinterice

Sprinterice su poseban oblik tenisica namijenjenih, kako im i samo ime kaže, atletici. Šiljci koji se na tenisicama nalaze prilagođeni su većini disciplina te se mogu koristiti za različite udaljenosti bez velikih razlika u njihovoj funkciji ako je potrebno. Prvi su se puta pojavile sredinom 19. stoljeća, a popularnost su stekle na Olimpijskim igrama u Parizu 1924.

Ipak, postoje optimalne izvedbe ovisno o duljini dionice koja se trči. Sprinterice za kratke staze imaju više šiljaka i znatno su rigidnije od tenisica za npr. 400 ili 800 metara.

Znanstveno je dokazano da trkači prilikom trčanja u sprintericama postižu bolja vremena nego u običnim tenisicama ili bosonogi. Šiljci smanjuju mogućnost proklizavanja i održavaju trkača stabilnim. Također i olakšavaju trčanje prednjim dijelom tenisice; u većini slučajeva peta nije uopće ojačana. Za stabilnost je dijelom zaslužna i povećana čvrstoća potplata tenisice. No nije kod svih sportaša zabilježen isti učinak – neki su bili znatno brži, a neki malo sporiji.

Ako ste jedan od onih kojima sprinterice odgovaraju i pomažu u postizanju boljih rezultata, razveselit će vas naša ponuda atraktivnih i kvalitetnih Nike Zoom sprinterica. One dolaze sa izmjenjivim šiljcima, a neki od modela opremljeni su i poznatom Flywire tehnologijom.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje