X
Prijava
X
Registracija

X
Forgot Password
Što sada?

Molimo provjerita Vaš email pretinac i poruku od nas,

Slijedite poveznicu kako biste postavili novu lozinku

Nedavno dodani proizvodi ×

Trenutno nemate proizvoda u košarici.

Dukse

tablično redno

1 Artikal(a)

tablično redno

1 Artikal(a)

Dukse

Dukse

Teško je danas pronaći osobu koja u ormaru nema barem nekoliko duksi. A kako i ne bi, kad su one tako svestran komad odjeće za gotovo sve vremenske prilike.

Bilo da pada kiša, puše vjetar ili je sunčano, dukse su tu da vam odluku o tome što ćete odjenuti učine lakšom. Savršene su izbor za prevrtljivo vrijeme kakvo prevladava u proljeće i jesen. U duksi ste spremni za sva iznenađenja – ako pada lakša kiša, samo stavite kapuljaču, a od vjetra vas štiti njihova poslovično deblja izrada od običnih majica.

Zbog svoje praktičnosti, razne oblike „primitivnih“ duksi ljudi su nosili još u srednjem vijeku. No uspon duksi u današnjem smislu dogodio se 70'ih godina prošlog stoljeća, kad je hip hop kultura u New Yorku prihvatila ovaj komad odjeće; dodajmo još i podršku modnih dizajnera i njezinu pojavu u nekoliko vrlo poznatih filmova toga doba i dobivamo recept za uspjeh.

U nekim se zemljama asociraju s huliganima i sitnim kriminalcima, osobito u Velikoj Britaniji, dok je s druge strane u Americi popularno nositi duksu s obilježjima vaše škole ili fakulteta. Unatoč kontroverzama u nekim zemljama, dukse su tako prihvaćene da je danas njihovo nošenje sasvim normalno i nema nikakve konotacije, iako se i dalje povremeno u nekim državama javljaju želje za zabranom u „kritičnim“ lokacijama, kao što su trgovine. U nas to srećom nije slučaj, tako da bezbrižno možete uživati u ovom sjajnom odjevnom predmetu.

Vašu modne potrebe za duksama zadovoljavaju modeli Nike, adidas Performance, Asics i Compress, od kojih su neki termalno izolirani i sjajni za trčanje po zimi.

Preuzmite aplikaciju za android i ios uređaje