ULTRABOOST 19

Nove boje ULTRABOOST 19 tenisica

OSIJETI BOOST

Udobnost, povrat energije, potpora, izgled: potpune tenisice za trčanje

ŠTO JE BOOST?

Od kada se pojavio 2013 godine, Boost je promijenio trčanje. Podsjetite se ukratko povijesti ove revolucijnarne potplate.
Teško je zamisliti adidas bez Boost-a - revolucionarna tehnologija obuće koja je prvi put ugledala pločnik 2013. Njegova tehnologija povratka energije nastavila je mijenjati tijek trčanja zauvijek. Danas, adidas nastavlja poboljšavati Boost i gurati koncept još dalje.
Tehnologija adidas Boost je proizvod adidas inovacijskog tima (AIT) i njemačkih kemičara BASF. Stvoren je kako bi spojio dosadašnje kontradiktorne prednosti mekih i osjetljivih jastuka. U to vrijeme, EVA pjena bila je industrijski standard za tenisice s performansama. Boost je upravo to htio promijeniti, uvodeći midsole napravljen od tisuća proširenih čestica koje djeluju zajedno kako bi ostvarile povrat energije u svakom koraku.
Boost je službeno integriran u adidas trčanje u 2013. godini. Tijekom sljedećih godina, Boost je sebe učinio ikonom trčanja, te je na kraju postao toliko popularan da se probio u svijet sporta i ulične kulture.
Da bi se stvorile Boost, termoplastične čestice poliuretana proširuju se tako da tvore zatvorene stanice oko sićušnih džepova zraka. Dobiveni proizvod je poznat kao ekspandirani termoplastični poliuretan ili skraćeno eTPU.
Boost je oduvijek bio poznat po povratku energije, ali zapravo ima pet prednosti koje povećavaju iskustvo trčanja. Počnimo od udobnosti: jastučići Boost čine tako da se osjećate kao da radite na malim, precizno projektiranim oblacima. Boost je također dizajniran da se nosi sa širokim rasponom temperatura, što ga čini vrstom tenisice koja se može nositi s vjetrom, snijegom, suncem, kišom - bez obzira - bez problema.

Treća i četvrta prednost Boost su izdržljivost i fleksibilnost. Boost je tehnologija koja može držati kilometar za kilometrom bez gubitka performansi. U isto vrijeme, Boost je dovoljno fleksibilan da omogući svilenkasto glatko trčanje - bez obzira na tempo koji postavljate.

Ali ne možemo govoriti o Boostu bez razgovora o povratu energije - peta i najpoznatija prednost Boost-a. Moć da apsorbira i vrati više kinetičkog izlaza sportaša je ono što je zauvijek promijenilo industriju obuće. Bilo je mnogo imitatora, ali Boost ostaje ikona povratka energije.
Od prvog komercijalnog izdanja 2013. godine, Boost je postavio nove standarde za tehnologiju obuće za performanse i neprestano je pomicao tu naraciju s iteracijom i poboljšanjima. Evo kratke vremenske crte nekih od glavnih postignuća Boost-a:

2013: Premijere energetskog podizanja kao prve adidas tenisice za trčanje s podlogom Boost.
2014: adiZero adios Boost osvaja Muški WR na Berlinskom maratonu.
2015: Ultraboost postaje crossover hit visokih performansi trčanja i mode.
2016: Ultraboost X još više pomiče dizajn s laceless gornjom i ciljanom podrškom.
2017: adiZero adios Boost osvaja ženski WR na londonskom maratonu.
2018: Ultraboost x Parley objedinjuje reciklirani otpad u svoj legendarni dizajn.
2019: Priča o Boostu nastavlja se izdavanjem Ultraboost 19 i Pulseboost HD.