Kad se mora dogoditi koronavirus da se ti vratiš trčanju

Kad se mora dogoditi koronavirus da se ti vratiš trčanju
April 18, 2020
Kad se mora dogoditi koronavirus da se ti vratiš trčanju

Dugo se nismo vidjeli ni čuli, a kako stvari stoje nećemo se još dugo ni vidjeti na nekim utrkama. Nadam se da marljivo trenirate onako pametno prema preporukama 2 m razmaka i tako to, jer imat ćemo jesensku sezonu za pamćenje. Kad nas puste da ponovo trčimo na utrkama.... ajme koji će to šou biti. Mislim da ćemo se svi toliko zaželjeti da će pasti svi mogući PB-ovi J. Ja se jako veselim prvim ljetnim noćnim polumaratonima u Osijeku. 27.6. će se održati 16. Osječki Ferivi polumaraton, a 22.8. je Sunset Run (tamo ću proslaviti i svoj ročkas). Nakon godinu dana što mi trčanje baš i nije moglo biti u prvom planu, a moja forma je ostala na ''holdu'' baš me zanima što će ovaj period donijeti.

 

Ja sam se taman 2 tjedna prije koronavirusa preselila u kuću. Tajming je bio savršen jer iskreno ne znam kako bi izdržali u stanu bez dvorišta. Dijete kod kuće, muž radi od kuće, ja sam morala zatvoriti dvoranu pa sada imam live i online treninge.... minutu nisam sama kod kuće i dvorište me spašava. Nasuprot kuće mi je šuma u kojoj hodam i trčim. Ne znam kada sam zadnji put stavila slušalice s glazbom u uši jer toliko je divno ne čuti ništa i biti malo u miru i tišini.

 

Iskreno ja uživam u ovom periodu. Napokon stignem trčati koliko god želim i mogu. Odmah se osjećam bolje. Otkako smo u karanteni imam pretrčano 140 km, a toliko nisam nakupila ni u prethodna 3 mjeseca zajedno. Naravno pretjerala sam ga i mišići u listovima su se počeli buniti, ali jednostavno nisam mogla izdržati da ne odem svaki dan otrčati 10-ak km još pogotovo što je tako divno vrijeme. Svaki dan napravim 2 treninga ujutro radim vježbe disanja, mobilnost i DNS (dinamička neuromuskularna stabilizacija), a poslijepodne odem trčati i/ili napravim trening jakosti. Mogla bih se naviknuti na ovakav život bez problema.

 

Vjerujem da nam je ovo svima odlična prilika da radimo na sebi. Toliko se kvalitetnog  sadržaja sada besplatno objavljuje da bi bilo žao ne iskoristiti priliku i raditi na sebi. Moja posebna preporuka za trkače je da malo prouče treninge prema DNS metodi jer toliko veliku, pozitivnu razliku vidim i u svom trčanju i u treninzima u dvorani otkako sam ih počela raditi.

 

Jedino što me trenutno pati je Chicago Marathon. Napokon sam izvučena za jedan veliki maraton. Imala sam u planu da me izvuku i za New York City Marathon pa da provedem mjesec dana u Americi, ali to se nažalost  nije dogodilo. Dogodio se samo Chicago baš kada se dogodila i korona. Haha. Koja sreća. Nisam pametna što napraviti s Chicagom. Neki misle da će na kraju biti otkazan kao što su otkazani i proljetni maratonu, ali daleko je taj 10. mj i ja u svom stilu optimistično mislim da će sve biti ok. Trebala bih si uzeti avionsku kartu i rezervirati smještaj jer naravno da su sada cijene pale, ali što ako se na kraju ne održi?! Nisam još uvijek sigurna što da radim. Možda ipak pričekati 2021. pa padne i New York i ipak se ostvari mjesec dana trčanja po Americi :)

 

Nego, jeste li sudjelovali na nekoj virtualnoj utrci? Trčali po dnevnom boravku? Kako je to bilo? Pišite :)